Wednesday, May 20, 2015

Review - Sidi

     Am promis un review despre Sidi. Firma ale carei produse le folosesc de aproape 8 ani.
     Despre italieni se zice ca erau si ei odata cineva in lume, acum fac doar pantofi :)) si pantofi foarte buni! Sidi o face de 50 si ceva de ani, mereu lider pe piata pantofilor de ciclism si motocilism. 
     N-ar avea sens sa enumar cati mari ciclisti au devenit campioni de-a lungul timpului folosind pantofii lor asa ca o sa amintesc doar cativa din cei contemporani: Kwiatkowsky si Absalon (campioni mondiali sosea si mtb) Chris Froome, Tony Martin, Purito si altii.


      Cand vorbim despre pantofi e important cine reprezinta firma. Pantofii sunt esentiali, nu au voie sa nu fie perfecti, altfel sufera performanta. In privinta relatiei sportiv-sponsor cand vorbim de pantofi, sei, cauciucuri, pedale n-ar fi putine cazurile cand sportivii au renuntat la contractele banoase din cauza produselor de slaba calitate.
      Dupa cum spuneam, personal am suficienta experienta cu Sidi ca sa garantez ce spun. Dintre firmele care mai sunt prezente in Romania si ale caror produse le-am putut observa la alti sportivi, de departe, Sidi isi justifica cel mai bine valoarea. Lucrul asta rezulta si din vanzari, in segmentul high end Sidi sta cel mai bine.


    Nu m-au lasat niciodata, am o pereche din 2008 pe care o mai imprumut la prieteni care are mai multi kilometri decat o masina second hand. Arata ca vai mama lor dar n-au cedat la talpa sau la mecanismul de inchidere. Extraordinar de durabili! Avand succes si fiind apreciat, design-ul Sidi nu s-a schimbat radical in ultimii 17 ani. 
    Am chiar si un rucsac Sidi folosit in continuu de cand eram junior care refuza sa se rupa.



    Sidi fabrica partial in Italia partial in Romania, la Popesti Leordeni. Nu sunt de evitat modele fabricate in Romania, mie chiar mi s-a parut mai potrivit calapodul romanilor. Sunt multe firme de piese/echipamente care isi fabrica produsele de top cu succes in tara noastra de ani de zile.
    Si in acest sezon folosesc la sosea cat si la mtb modelul 5-Fit. Nu este top-ul, dar materialele sunt asemanatoare cu cele de la cea mai scumpa gama. Este recomandarea mea pentru orice amator competitiv. Sunt suficent de usori si rigizi pentru curse si te tin 3-4 ani. La 150 eur nu sunt ieftineala dar sunt accesibili pentru cineva care cheltuie 2000eur pe bicicleta si vrea pe podium. 
    Oricum nu ii bate nimeni la raportul calitate/pret. Gasesti cu 200lei mai ieftini, dar iti cad crampoanele pentru ca nu sunt turnate dintr-o singura bucata de silicon durabil ca la Sidi.



|
\
  
Era misto reclama asta!

     

No comments:

Post a Comment