Wednesday, April 30, 2014

Cupa FRC - Cluj Napoca

       Acum o saptamana am luat impreuna cu echipa drumul spre Cluj pentru a participa la Cupa FRC, cursa pe etape formata dintr-un fond de 80km, un contratimp de 24km si un circuit de 40km. Ca obiective am dorit sa acumulez kilometri in competitie si sa imi sprijin colegii care “merg la bataie”.
        Din pacate joi seara dupa drum mi s-a facut rau la stomac, nu a fost rau de masina cum am crezut initial cat ceva ce am mancat sau baut.
        A urmat o noapte in care am zis ca turbez, nu puteam sa dorm de burta care simteam ca erupe dar nici de galagia facuta de niste “petrecareti” facuti pilaf din caminul unde am fost cazati.          
       Problemele la stomac au persistat pana dimineata iar asta m-a facut sa hotarasc impreuna cu Radu ca nu are rost sa merg asa la Cupa Vointa care a precedat Cupa FRC, in fine, am luat pastile mi-a trecut, chiar daca “repercursiunile” s-au aratat si in zilele urmatoare.

      Prima zi de Cupa FRC, 80km, drum de tara cu gropi si ploaie. Luam startul, mergem usor 10 km pana la primul deal unde apar si primele atacuri, imediat parca toata lumea s-a desumflat, raspund atacurilor dar pe finalul dealului de 1500m apare o problema la pinioane ceea ce ma face sa pierd 150-200m fata de primii sportivi.
      Bag viteza pe plat, il prind pe Jughi care imi spune ca nu poate si ramane in urma apoi pe Zoltan care se rupsese pe o zona de fals plat si impreuna prindem pe primii 4-5 concurenti, eram multumit ca am prins dar nervos, ieri ma stricasem eu iar azi se strica bicicleta…deja nu mai aveam chef de nebunii, oricum degeaba ma simteam eu super bine pe catarari pentru ca erau prea scurte si prea departe de final.
      La jumatatea traseului facem cale intoarsa, spre sosire s-au tot dat atacuri care au fragmentat plutonul de 30 de oameni in grupulete, intamplator am terminat pe 9.



       Ziua urmatoare, soc de dimineata, mtb-ul lui Jughi al Monicai si Beatei au fost furate dintr-o incapere de la parterul caminului. Toate trei Giant XTC, unul  pe Sram XX altul pe Shimano XT si celalalt pe Shimano Deore, poate le vedeti pe undeva.
       Dupa ce mi-am vazut cu proprii ochi bicicleta la locul ei in masina echipei am zis sa ma concentrez pe contratimpul ce se desfasura pe generoasa distanta de 24km.
       “Calitatea” asfaltului si catararea de 1500m m-au determinat sa nu folosesc bicicleta de contratimp.
       M-am incalzit asa cum imi prinde mie cel mai bine 10’ usor 5’ tare 5’ usor 5’tare 10’ usor. Am ocupat pozitia in start si mi-am indeptat privirea spre telefonul Samsung al arbitrului care urma sa imi spuna cand sa plec. Se face zero si am pornit, dupa cateva sute de metri simt o masina in spate, ciudat, nu ar fi trebuit sa ma urmareasca nimeni, surprize motherfucker, traficul era deschis!
       Imi iau ritmul meu la 165-170bpm pe care il tin 10 km, incepe micul deal si soseaua devinde mult mai placuta, ma apropii la aproximativ 20m de sportivul care plecase cu 1 minut inaintea mea, asa ca am stiut ca nu am un timp rau. Intorc si incep sa cobor serpentinele presarate cu cratere, intr-un viraj striga cineva “Usor ca vineee!”…
       Fug spre finalul in usoara coborare cu 50kmh, bucuros ca m-am simtit bine dar si mai bucuros ca nu m-au calcat masinile.
       Inteleg ca e dificila situatia acum, si ca e greu sa organizezi dar siguranta sportivilor nu e de compromis.
       Am terminat pe 7, cu exact acelasi timp ca locul 6 Gabriel Tintea (Tintos). Destul de bine.


       Pentru ultima zi era programat un criteriu, 20 de ture de 2 km pe o strada lata cu intoarcere in drum.
      Nici nu s-a dat bine startul ca in primii 300m pe mine ma mancau talpile sa atac, in ideea de a face niste antrenament anaerobic si de a pregati eventualele miscari ale colegilor.
      Dupa ce s-a format evadarea decisiva si Zozo era in fata am hotarat sa il pozitionez bine pe juniorul nostru Iulian Gache, care la finalul circuitului a prins un sprint bun.
      Nu stiu pe cat am terminat ultima etapa, oricum n-are importanta am obtinut ce cautam.

     Cursa a fost dominata de la inceput de Eduard Grosu, a carui forma a aratat ce important e sa ai multe curse tari la activ.
      Desi am obtinut ca echipa locul 2 la general prin Sipos nu putem spune ca a fost chiar un succes enorm

      Pentru mine urmeaza prima cursa din an de MTB, pe 3.05 la Constanta, Doltcini XCO.

Adrian Nitu.

No comments:

Post a Comment