Monday, June 27, 2016

Riders Club - La Broaste

       Vremea Broastelor a venit mai tarziu cu aproape o luna peste data traditionala dupa amanarea cauzata de vremea nefavorabila. De data asta conditiile de concurs se anuntau a fi aproape perfecte, si doar putini din impatimii de mtb au ramas acasa. La Broaste au fost 1200 de participanti, echipa MPG a trebuit sa faca fata la niste provocari logistice impresionante!


      Eu am participat la traseul Epic 69 km, echivalentul a 3 ture de 23km. In 2013 la editia inaugurala a Broastelor am participat la aceeasi proba si mi-a placut. Daca tot e usor traseul macar sa fie mai lung ca rezistenta sa fie un obstacol.

       Am facut putina incalzire si am intrat la start, cam putina lume la proba mea, desi pe site erau inscrisi si confirmati multi. Asta e, n-o sa merg la plimbare, concursul tot concurs e. La proba de 46km participau "the young guns" din Ploiesti, Andrei Cojanu si Gerhard Dumitrescu membri ai BCR Sport Guru, pe care imi propusesem sa ii ajut sa faca o cursa buna.


foto: Mircea Dan

      Nu am plecat tare la start, iar dupa 2 km a trebuit sa fac o mica pauza sa remediez problema cu gentuta de sub sa care se desprinsese. In timp ce umblam la bicicleta ma depasesc cei doi juniori. Pornesc dupa ei si cand ii ajung marim viteza si ne schimbam la trena. Am tot mers asa pana cand ne-a ajuns colegul meu Filip la inceputul celei de-a doua ture. Filip nu a mai avut rabdare sa stam cu astia micii asa ca am luat-o inainte amadoi.


foto: Mircea Dan

       Totul a mers pefect pana cand am facut o eu o prostie... atat va zic, o prostie care a rezultat intr-o tranta nu foarte grava dar care mi-a luat putina piele. Dupa cazatura m-au ajuns inapoi "junii turci" alaturi de care am terminat a doua tura. Ultima tura am parcurs-o singur si ceva mai incet, 70 km pe caldura de pedalat incontinuu pe offroad nu e chiar asa usor.


       Locul 1 la un concurs la care chiar m-am distrat, poate prea mult! Dar acum urmeaza o saptamana de munca literarmente asidua in care trebuie sa pregatesc Livada cu ciresi unde sunteti oaspetii mei si unde va asteapta un traseu cu totul deosebit. Dupa care daca va fi posibil as vrea sa concurez la Ploiesti la Road Grand Tour - Memorialul Vagneti.


foto: Iub

Pe curand,
Adi

No comments:

Post a Comment