Tuesday, November 25, 2014

Review - Giant XTC Advanced 4 27.5

        E vremea sa vorbesc mai mult si despre mtb-ul folosit in sezonul 2014. Deoarece in ciclism rezultatele depind mult si de partea tehnica noi trebuie sa respectam materialele. Eu am ingrijit aparatul pus la dispozitie de Giant Romania cum am stiut mai bine si iata ca nu m-a dezamagit. A tinut cu bine un sezon si inca mai tine, iar eu intentionez sa folosesc mare parte din ea in continuare.
        Modelul folosit de mine este XTC Advanced 4. “Advanced” adica e varful de gama produs de Giant si 4 pentru ca e cea mai slaba echipare dintre Team, 1, 2, 3, 4. Mult Shimano Deore care desi merge bine trage tare de cantar.


         Am folosit bicicleta aproape cu dotarile din fabrica. I-am adus doar modificari “personale” cum ar fi ghidon flat ingust cu barenduri si sa cu depresiune.
         O sa centrez restul recenziei pe partea care mi-a placut cel mai mult, anume cadrul.
Trebuie sa mentionez intai ca e primul 27.5 pe care l-am folosit vreodata si ca am tinut cont de influenta dimensiunii rotilor putin mai mari si a lungimii dintre axe considerabil mai mare atunci cand am evaluat cadrul.
          27.5 e chiar bun. Pentru mine 29 e cam exagerat astfel ca solutia de mijloc e cea mai potrivita. Pe traseele frecventate de mine nu am gasit niciun minus rotilor de 27.5.
Pana acum mi s-a parut ca industria ne obliga incorect sa trecem pe 29 dar schimbarea la 27.5 chiar are sens.

           Cadrul XTC Advanced e grozav. Are o constructie care inspira calitate din multe puncte de vedere. De la vopsea la cum se aseaza pe traseu arata ca nu s-a facut rabat pe nicaieri, doar e modelul “flagship”.
           Are toate din elementele ce se regasesc si la ceilalti producatori de top. Toptube lat si patratos, gat conic, zona angrenajului e ranforsata iar seastay-urile functioneaza ca “micro-suspensii”, totusi XTC imbina toate astea intr-un design mult mai placut sa zicem…fata de ce se mai gaseste prin Romania.
            Greutatea e putin sub un kg depinzand de marime. Foarte usor in orice caz, daca ridici XTC-ul lui Jughi cu XX1 si roti de carbon se ridica si parul pe tine.
             Tragand linie, un produs premium de inalta calitate cum ma si asteptam.
             In perspectiva intregii biciclete exista totusi puncte slabe. Franele Shimano model “chior” sunt cum s-ar spune: praf. Iar penele facute cu Maxxis Crossmark m-au dat jos de pe podium de vreo doua ori.


Sistemul de strangere a tijei de sa denota atentie la detaliu.Material din belsug in zona angrenajului pentru a preveni flambarea sub efort extrem.


Aceste frane chiar nu fac cinste bicicletei.


Cablurile trecute prin cadru sunt mai protejate de contaminare iar sistemul de la Giant cu camasa pe toata lungimea nu e laborios la schimbarea cablului.


XT Shadow cu blocaj la brat vine standard.Strangere thru-axle de la DT Swiss si etrier post mount.

No comments:

Post a Comment