Monday, May 21, 2018

Prima Evadare. fara ciclocros!

Bun gasit! Doua curse in 8 zile? Asa e ca nu te-ai fi asteptat? Vreme buna, data buna (intr-o duminica!). Mi-ar fi trebuit un motiv bun sa ratez editia a 10-a a Evadarii.
          Cum probabil te-am obisnuit deja, obiectivul nr 1 – la distractie! E tot mai interesant asa. Incep sa-mi fac o idee care-mi spune ca nu e rau deloc ca atunci cand vrei sa faci un sport de performanta, mai bine incepi de la nivel hobby,fara pretentii. Sunt cateva lucruri de invatat pe care altfel nu le vezi.
           Revenim, ma inscriu cu gandul ca o sa primesc un numar onorabil. Anul trecut nu am participat, dar in 2016 am fost pe 100 si ceva (pene, ciclocros, o mare de noroi etc.)
            A picat numarul 1279. Las’ ca-i ok. N-am venit la bataie. Dar inainte de start, de vorba cu colegii de la Giant mai in gluma mai in serios au aparut niste propuneri sa indrept dezavantajul nemeritat fara a trisa :)). Asa doar sa “level the playing field” cum ar spune Armstrong. 

Echipa longeviva

           Sa pun virgula dupa 127 ca sa dea 127,9 sa plec mai din fara nu cred ca mergea. Am incercat “altfel”...
              Chiar a mers. Un sigur om a banuit ceva dar i-am facut semn: “Mucles!” Este vorba despre domnul cu Scott echipat cu tricou verde si compresii pe gambe. Care ar face bine sa pastreze tacerea in continuare intrucat mi-e complice daca nu a spus nimic la momentul oportun :))
              Abia asteptam sa se dea startul. Aniversam 10 ani deci trebuie sa cantam, hai: Laaa multi ani cu saaanatate sa va dea domnu’ tot ce doriti... (serios domnule emcee?). Meneaito mai trebuia...
                Depasesc niste plutoane da’ usor asa ca nu obosesc prea tare. Il intalnesc pe Capitanu’ Muraru. Pedala frumos, cred ca se antreneaza. Zic sa mergem impreuna restul cursei.
                 Tot asa pe campuri il prind si pe colegul Mircea si profit de ocazie sa-l intarat putin (hai tancule! Calca-i!!)
                  Dau si peste nea Jipa caruia ii dau o mana de ajutor. Vorba unui agitator de pe margine “Hai nea Jipaneee, mosu asta are 180 de ani!!”.
                   Fuga tare spre palat. Aici aveam in plan sa ma alimentez cu ceva dulce. Apa peste tot dar de mancare trebuia sa cauti. N-am mai asteptat asa ca am muscat din Snickers-ul din buzunar cu care m-am si innecat cam rau.
                   S-a desfundat jiclorul si am continuat pe potecile acelea frumoase. Urma zona  care nu mi-a placut niciodata, cu solul tare si denivelat. Am mers ani de zile cu ciclocrosul, ar fi trebuit sa fie mai bine acum, dar cumva saua mea a fost reglata cu varful in jos iar eu alunecam si puneam solicitare pe tricepsi care oboseau tare si controlul avea de suferit.
                   Vorbind de control, imi e tot mai clar ca mi s-a imbunatatit tehnica de la motocicleta. Mult mai placut pe viraje acum. N-am avut nici o situatie in care sa risc sa cad.
                    Interesante zonele nou adaugate pe traseu. Orice lucru nou este binevenit la PE, care a inregistrat deja un numar mare de editii.

                   Pe platuri iar ma deranjau mainile, asta e cam singurul lucru care nu mi-a placut la aceasta zi. Trebuia sa fiu mai atent la postura pe bicicleta inainte de start. Si iata gandul care imi trece prin cap chiar cand scriu aici, ca aveam un set de imbusi la mine si puteam sa opresc s-o reglez cum trebuie. Dar in vremurile bune nu luam niciodata imbusi dupa mine asa ca nu m-am gandit. Cataratorul trebuia sa fie usor.
                   Pe un singletrail, liderul grupului slabeste ritmul si tine carnatul  de ciclisti pe loc ceva vreme. Lucru care da nastere unor mici proteste din partea celor nemultumiti, ii zic si eu “Hai colegu’, hai colegu’!
                  De la al doilea punct de alimentare pana la final nivelurile de energie au scazut si starea de disconfort s-a accentuat. Astfel ca am mers usurel restul traseului.  M-au depasit niste plutoane pe ultimii 10k, dar daca nu se intampla asta nu mai ieseam pe 256, care este un numar rotund cum ar spune IT-istii.
             


La Giant am avut premianti:

Proaspat promovat la categoria 50+ il avem pe optimus priceps al nostru Traian pe locul 1. La 40-49 il avem pe Filip pe 2, iar baiatu’ lu’ Nea Bebe, Garbriel Silaghi a sosit pe locul 3 la juniori.
       Am petrecut restul zilei la socializat. Am avut si o discutie prieteneasca si cu organizatorul Dan Sardan care si-a amintit de mine ca am fost prezent la editia nr 1 a PE in 2009 :)) e frumos cand ne intelegem chiar si dupa ce ne balacarim pe fb.
       Am dormit cand am ajuns acasa cateva ore si acum ma simt bine incarcat pentru o saptamana de lucru. Spun asta daca auziti pe cineva care spune ca sportul ii oboseste.
Merci de vizita, spor!

No comments:

Post a Comment