Monday, September 26, 2016

Haiduci si domnite - sprijin pentru Omar

     Bun gasit! in mod normal mi-as fi dorit sa inchei sezonul pe 3 Septembrie la Campina. Am decis sa aman incheierea anului in urma unei rugaminti venite din partea lui Razvan Alexandrescu. Razvan sustine proiectul Sprijin pentru Omar participand la competitii pentru sustinerea unui sufletel diagnosticat cu tulburari de spectru autist. Insa anul asta nu a putut la participa la toate concursurile asa ca i-am spus ca se poate baza pe mine.

     Nu prea imi plac concursurile de final de sezon, vremea a fost asa-si-asa dar de data asta chiar vroiam sa merg. M-am pregatit ca pentru orice zi... am pus bicicleta in masina demontand roata de fata, si la drum! Am ajuns cu bine din timp, caci daca si intarziam atunci chiar nu mai puteam sa iau startul la ce a urmat.

     Mi-am ridicat kitul de start, si cand sa scot bicicleta sa ii montez numarul pe ghidon, soc si groaza, am uitat axul cu care se inchide roata de fata! stiam exact unde e pentru ca am facut o gresala mare cand am demontat roata pentru a baga bicicleta in masina. In loc sa il arunc in masina sau sa il bag inapoi in furca l-am lasat pe pervazul ferestrei! Un moment de neatentie si decizia neinspirata de a-l pune intr-un loc unde sa nu pot sa-l vad.


  Acum, sigur ca e vina mea, nu o sa ma victimizez ca uite ce mi s-a intamplat, dar toata lumea a uitat ceva important odata in viata, important e sa duci la bun sfarsit treaba.

    Am inceput sa caut unul dar fara succes, apoi am apelat la MC Mihai Pali sa faca un anunt in caz poate poate avea cineva unul.. desi erau slabe sansele. Apoi am cautat unul printre participantii de la traseul scurt, care incheiasera deja concursul.

    L-am gasit pe un voinic care a concurat alaturi de copii care avea axul care imi trebuia dar nu putea sa il imprumute raspunsul lui fiind "Eu nu fac de-astea". Chiar si la interventia lui Toni Vieru "Tu nu stii cine e asta? il cunoaste toata lumea!" omul a ramas neinduplecat. Asta e, ca o piatra ce sta in apa si apa nu intra in ea, asa si unii fac sport, dar fair play-ul nu patrunde. "Imi pare rau, nu pot." era mult mai frumos.

    Eram aproape resemnat, mai erau 20 de minute pana la start. Am promis ca particip dar nu puteam. Apoi la sfatul colegilor l-am rugat pe MC Pali sa intrebe daca are cineva o bicicleta :) n-a durat mult si bicicleta a aparut! din partea lui Cristian Gal, om pe care nu il cunosteam dar iata ca era dispus sa lase bicicleta unui strain pentru 60 km. Asta e solidaritatea pe trebuie sa o inveti din sport. Multumesc din nou Cristi!

     Am lasat bicicleta pe mana lui Catalin, suporterul nostru tehnic pentru a-i schimba pedalele si pentru a regla pozitia seii. In acest timp eu m-am echipat si fuga la start!

Super, iar startul la timp! But wait, there's more!

    Pentru ca, la 5 metri dupa start mi s-a rupt lantul. Soc si groaza din nou? Nope, pentru ca m-am obisnuit azi, Si partea buna a fost ca s-a rupt la start pentru ca imediat am dat fuga la cortul Giant unde Catalin a sarit intr-un suflet sa il repare, Dar neavand pin sau za noua reparatia nu avea cum sa fie durabila.

    A urmat o cursa in care a trebuit sa merg repede dar sa nu fortez lantul :)) Eram aproape sigur ca o sa se rupa din nou asa ca am luat presa de lant la mine. N-a fost noroi rau prima tura, obstacolul principal au fost concurentii care au luat startul cat timp mie mi se repara lantul si pe care trebuia sa ii depasesc, dar cu grija sa nu faca iar poc lantul.

La trecerea prin zona de finish mai opresc odata la cortul Giant pentru menajamente la lant. Tudor de la MPG ma intreaba daca vreau sa continui, cum sa nu continui? Si pornesc din nou, fara graba, podiumul credeam ca e demult dus. De data asta stratul de noroi superior cat de cat uscat si aderent s-a luat pe rotile celor aproximativ 900 de participanti descoperind clisa pe alocuri lipicioasa si alunecoasa. Zona "rezonator" a traseului a fost in mod special de dezgustatoare iar dupa asta inceput sa ploua. Imediat ce apar pozele o sa urc 2 aici, sa vedem cat de murdar eram in prima si in a doua tura.


Finalul in sfarsit! Si mai multa satisfactie decat daca as fi castigat concursul in mod normal. Cand am consultat clasamentul ca sa vad cum s-au descurcat prietenii mei am observat cu stupefactie ca sunt pe locul 3 la nivelul 1 elite, se pare ca au mai abandonat din concurenti. Wow! lectie pentru voi, nu renunti niciodata!






No comments:

Post a Comment